Ana Menü
7 yaşındayım namaza başlıyorum Haydi Çocuklar Namaza -Kartal Namaz Alışkanlığı Kazandırmada Hatırlatmanın Önemi Niçin İbadet Etmeliyiz? Çocuklarımızın Namaz Eğitimi Çocuklarımıza namaz eğitimi nasıl verilebilir Okullara Mescid Yönetmeliği Çocuklarımızı Camiye Alıştırma Çocuklar İçin Kitap Listesi Çocuğumuza Namazı Nasıl Sevdiririz?
E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Okul Boyutu

7 Yaş ( sevdirme-alıştırma-eğitim) döneminde çocuklar okula başlamakta ve yaklaşık 5 saati okulda geçmektedir.

Genellikle İlkokul 1-2-3-4 yani 7-8-9-10 yaşındaki öğrenciler öğlenci diğerleri sabah okula gitmektedirler. Öğlenciler saat 12,30 gibi okula gitmekte ve 18,00 gibi okuldan ayrılmaktadırlar.

Bu çocuklarımız kışın öğle, ikindi, akşam namazlarını, diğer zamanlarda da öğle, ikindi namazlarını okulda kılmaları gerekmektedir. Ancak çoğu okulda öğrencilerin namaz kılmaları için mekân ayrılmadığın için bu çocuklar bu namazlarını kılamamaktadırlar.

Geriye kalan hafta içi akşam, yatsı ve hafta sonları tatil günleri namazlarını tam olarak kılabilmektedirler.

Burada bir boşluk doğmaktadır ve alıştırma işi sekteye uğramaktadır. Çocuklar hafta içi namazlarını kılamadığından bir çelişki yaşamaktadır.

Çoğu aile bu kopukluğu görmekte ve tek başına bu durumu çözememektedir.

Bu olayın alıştırma boyutu. Eğitimin okul boyutunda ise ilkokul 4’de başlayan bir DKAB dersi ki ders saatinin azlığı ve konularının çokluğu nedeniyle namaz eğitimi okulda yetersiz kalmakta. Böylece Alıştırma ve eğitim boyutu çoğunlukla aile ve camiye kalmakta.



Üye Girişi
Foto Galeri
Ziyaretçi Defteri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

YukariCik