Ana Menü
7 yaşındayım namaza başlıyorum Haydi Çocuklar Namaza -Kartal Namaz Alışkanlığı Kazandırmada Hatırlatmanın Önemi Niçin İbadet Etmeliyiz? Çocuklarımızın Namaz Eğitimi Çocuklarımıza namaz eğitimi nasıl verilebilir Okullara Mescid Yönetmeliği Çocuklarımızı Camiye Alıştırma Çocuklar İçin Kitap Listesi Çocuğumuza Namazı Nasıl Sevdiririz?
E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Çocukları Namaza Alıştırmada Okul Boyutu

Çocukları Namaza Alıştırmada Okul Boyutu

7 Yaş ( sevdirme-alıştırma-eğitim) döneminde çocuklar okula başlamakta ve her gün ortalama 5 saati okulda geçmektedir.

Genellikle İlkokul 1-2-3-4 sınıf öğrencileri öğlen,  5-6-7-8 sınıf öğrenciler okula sabah gitmektedirler. Öğlenciler saat 12,30 gibi okula gitmekte ve 17.30 gibi okuldan ayrılmaktadırlar.

Özellikle öğlen okula giden çocuklarımız kışın öğle, ikindi ve akşam namazlarını, diğer zamanlarda da öğle ve ikindi namazlarını okulda kılmaları gerekmektedir. Ancak çoğu okulda öğrencilerin namaz kılmaları için mekân ayrılmadığı için bu çocuklar bu namazlarını okulda kılamamaktadırlar.

Geriye kalan zaman diliminde hafta içi akşam, yatsı ve hafta sonları yani tatil günleri namazlarını tam olarak kılabilmektedirler.

Burada çocuğun namaz eğitimi açısından bir boşluk doğmaktadır ve alıştırma işi sekteye uğramaktadır. Çocuklar hafta içi okulda olduğu zaman diliminde namazlarını kılamadığından bir çelişki yaşamaktadır ve bu durum onları ve aileleri rahatsız etmektedir.

Çoğu aile bu kopukluğu görmekte ve tek başına bu durumu çözememektedir. Veya nasıl çözebileceğini bilememektedir.

Eğitimin okul boyutunda ise ilkokul 4’de başlayan bir Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersi ki bu ders saatinin azlığı ve konularının çokluğu nedeniyle namaz eğitimi okulda yine yetersiz kalmakta. Böylece alıştırma ve eğitim boyutu çoğunlukla aile ve camiye kalmakta.

Bu konuda aileler okullara gidip ibadet özgürlüğü çevresinde dilekçelerle bu ihtiyaçlarının karşılanmasını dile getirmeleri gerekmektedir. Okul idarecilerinden çocukların namazlarını kılabileceği mekân tahsis edilmesini istemelidirler.

 


Üye Girişi
Foto Galeri
Ziyaretçi Defteri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

YukariCik