Ana Menü
7 yaşındayım namaza başlıyorum Haydi Çocuklar Namaza -Kartal Namaz Alışkanlığı Kazandırmada Hatırlatmanın Önemi Niçin İbadet Etmeliyiz? Çocuklarımızın Namaz Eğitimi Çocuklarımıza namaz eğitimi nasıl verilebilir Okullara Mescid Yönetmeliği Çocuklarımızı Camiye Alıştırma Çocuklar İçin Kitap Listesi Çocuğumuza Namazı Nasıl Sevdiririz?
E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Abdestin Fazileti

Abdestin Fazileti

Abdest, başlı başına bir ibadet olmayıp, başka ibadetler için araç olan bir ibadet ise de sevabı çoktur.

Peygamber Efendimiz olabildiğince abdestli bulunmaya çalışırdı. Bundan dolayı Müslümanların mümkün mertebe abdestli bulunmaya çalışmaları ve abdestli olarak yatmaları tavsiye edilir. Bu durum, Müslümanın ibadet hayatının temin ettiği manevî atmosferden kopmamasını sağlar.

  Peygamber Efendimizin abdestin faziletini anlatan pek çok hadisi vardır. “Müminin nuru ve beyazlığı, abdest suyunun ulaştığı yere kadar varır ” (Müslim, Tahâret 40. Ayrıca bk. Nesâî, Tahâret 109).

 “Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar” (Müslim, Tahâret 33.  Ayrıca benzer rivâyetler için bk. Nesâî, Tahâret 84; ‹bn Mâce, Tahâret 6).

 


Üye Girişi
Foto Galeri
Ziyaretçi Defteri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

YukariCik