Ana Menü
7 yaşındayım namaza başlıyorum Haydi Çocuklar Namaza -Kartal Namaz Alışkanlığı Kazandırmada Hatırlatmanın Önemi Niçin İbadet Etmeliyiz? Çocuklarımızın Namaz Eğitimi Çocuklarımıza namaz eğitimi nasıl verilebilir Okullara Mescid Yönetmeliği Çocuklarımızı Camiye Alıştırma Çocuklar İçin Kitap Listesi Çocuğumuza Namazı Nasıl Sevdiririz?
E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

22 yaşında Namaza Alışmak İçin

22 yaşında Namaza Alışmak İçin

22 yaşında Namaza Alışmak İçin

Ben yirmi iki yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim. Namaz kılmayı o kadar istiyorum ancak bir türlü başlayamıyorum. Başladığım zaman da kısa bir zaman sonra bırakıyorum. Nedir beni namaz kılmamaya iten?

Ali D….

Cevap: Sebebin öğrenilmesi için sizin durumunuzun biraz daha özel olarak incelenmesi gerekir. Arkadaş çevreniz olabilir, nefsinizin namazdan kaçması olabilir, namazın ehemmiyeti konusunda bilgi yetersizliği olabilir, derslerinizin çokluğu sebebiyle kendinizi ağır bir yük altında hissediyor olmanız olabilir. Bunların dışında da herhangi bir sebep olabilir. Buna göre sebebi kendiniz bizzat tespit etmeye ve o sebebe göre bir çözüm bulmaya çalışın. Eğer sebep arkadaş çevresi ise, onlarla ilişkileri biraz azaltın ve sizi namaza teşvik edecek çevre edinmeye çalışın. Nefsinizin namazdan kaçması sebep teşkil ediyorsa, mümkün oldukça vakit girdiğinde namazlarınızı kılın ve geciktirmemeye çalışın. Eğer geciktirirseniz nefsin üzerinizdeki ağırlığı daha da artar ve vakit ilerledikçe namaza meyliniz azalır. Bunu başarabilmeniz için de namazları cemaatle kılmaya özen gösterirseniz faydası olur. Cemaatle kılma imkanınız yoksa bile vakit girdiğinde geciktirmeden namazı kılarsanız nefsinizi yenmeyi başarırsınız. Bilgi yeterliliği sebep teşkil ediyorsa, namazın dindeki önem ve önceliği ile ilgili ayet ve hadisleri bulup okuyun. Unutmayın ki namaz dinin direğidir ve terki çok ağır bir sorumluluk gerektirir. Kişinin ahirette dini görevleri içinde ilk sorgulanacağı ameli de namazdır. Derslerinizin ağırlığı sizi zorluyorsa, kendinizi namaza iyice alıştırıncaya kadar en azından farzları kılın. Çünkü farzların terki haram ve büyük günahtır. Bazıları örneğin öğle vaktinde 10 rek'at namazı kılmaya üşeniyor, bu yüzden tümünü terk ediyor. Oysa en azından 4 rek'at farzı kılarak, kendini harama düşmekten ve büyük günah işlemekten koruması gerekir. Namazla ülfetinizi tamamladıktan sonra revatib sünnetleri yani farzların öncesinde ve sonrasında kılınan sünnetleri de kılmaya özen gösterirseniz iyi olur.

 

 


Üye Girişi
Foto Galeri
Ziyaretçi Defteri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

YukariCik